Bühlmann believe
Vi arbejder for en bæredygtig fremtid
Bühlmann Hotels har stor fokus på bæredygtig udvikling, og hvordan vores handlinger kommer til at påvirke fremtiden. Vi tager ansvar for at beskytte miljøet og har derfor skabt konceptet Bühlmann Believe, der illustrerer vores ambitiøse bæredygtighedspolitik på tværs af hele koncernen.
Du kan se vores primære fokusområder herunder:
- Vi har fokus på det lokale og økologiske – både når det kommer til råvarer, men også når det kommer til samarbejdspartnere og leverandører
- Vi arbejder hele tiden hen imod at nedsætte vores samlede energiforbrug
- Vi går op i, hvordan vores medmennesker har det, og tager ansvar for den sociale bæredygtighed
køkkener der vil gøre en forskel
Bæredygtighed smager fantastisk
Bühlmann-køkkenerne er ikke bange for at gøre en forskel, og det kommer tydeligt til udtryk i det daglige arbejde. Vi har konstant fokus på, hvordan vi kan gøre din tallerken bæredygtig og smagfuld på samme tid.
Herunder kan du læse nogle af køkkenernes grønne tiltag:
- Vi har fokus på at minimere madspild, organisk affald og restprodukter
- Vi udvælger køkkenudstyr ud fra besparelse og effektivitet
- Vi har øget mængden af grønne retter og anvender mindre kød
- Vi har fokus på økologiske og lokale råvarer, der er i sæson
råvarer med omtanke
Fokus på det økologiske og lokale
Fælles for alle vores Bühlmann restauranter er, at råvarerne blive udvalgt med stor omtanke. Vores køkkenchefer prioriterer altid de økologiske og lokale råvarer – så du kan roligt spise og drikke med god samvittighed på alle vores hoteller.
Nedenfor kan du se nogle af vores tiltag i forbindelse med indkøb af råvarer:
- Vi køber kød fra danske producenter, der lægger vægt på dyrevelfærd eksempelvis fra Himmerland og Rokkedahl
- Vi sætter de lokale producenter i første række og har eksempelvis et tæt samarbejde med Thy Whiskey, Aalborg Chokoladen, Vin og Specialiteter, Staarup Haandbryg, Aabybro Mejeri og Tolne Gjæstgivergaard
- Vi prioriterer at købe økologiske råvarer eksempelvis fra Hestbjerg Økologi, Bies Bryggeri og Lille Østergaards Økologi
- Vi dyrker egne grøntsager, urter og bær på flere af vores hoteller
grønne samarbejdspartnere
Vi går ikke på kompromis
For os er det vigtigt, at dem vi arbejder sammen med har en grøn profil, der stemmer overens med vores værdier. Derfor har vi stor fokus på at samarbejde med producenter og leverandører, som enten er lokale, økologiske eller bæredygtige i deres fremgangsmåde.
Du kan læse mere om vores tiltag i forbindelse med samarbejdspartnere herunder:
- Vi indkøber på baggrund af vores bæredygtige retningslinjer i indkøbspolitikken, hvor vi bl.a. har fokus på langsigtede og ressourcebesparende produkter
- Vi udvælger interiør, der både er certificeret og miljøgodkendt
- Vi samarbejder med producenter og leverandører, der lever op til visse krav i forhold til bæredygtighed eksempelvis Peter Larsen Kaffe og Circular Coffee Community
- Vi har øget fokus på at samarbejde med lokale iværksættere for at hjælpe med at dyrke opblomstring i erhvervslivet
nedsat energiforbrug
Vi sparer, hvor vi kan
Vi arbejder hele tiden hen imod at nedbringe vores samlede CO2 udledning, og vi har konstant fokus på holdbare og bæredygtige løsninger for fremtidens udvikling. På hvert hotel har vi udviklet en handlingsplan, så vi hele tiden er i udvikling.
Du kan se eksempler på nogle af vores energibesparende tiltag herunder:
- Vi har fokus på at minimere vores energi- og vandforbrug ved eksempelvis at bruge vandbesparende elementer og energisparepære
- Vi har minimeret en stor del af vores papirforbrug ved digitalisering – og det papir vi bruger er FSC-certificeret
- Vi genbruger materialer og har et minimalt forbrug af engangsmaterialer
- Vi køber alt vores elektronik gennem Refurb, og alle vores computere, printer samt kopimaskiner er miljømærkede
- Vi fravælger miljøbelastende emballage og køber i stedet nedbrydelig indpakning
- Vi har stor fokus på at informere personale såvel som gæster om, hvordan man kan minimere sit energiforbrug
- Vi køber altid nye produkter med fokus på levetid, genbrug og energiforbrug
- Vi har fokus på at forøge andelen af bæredygtig energi
- Vi komposterer vores haveaffald og anvender regnvandsopsamlere
Tekstiler & rengøring
Skånsomt for både dig og miljøet
På alle Bühlmann-hotellerne går vi utrolig højt op i at anvende miljøvenlige tekstiler og rengøringsmidler. Som gæst er det helt sikkert noget du vil kunne mærke, når du træder ind på dit hotelværelse.
Du kan læse om vores tiltag i forbindelse med rengøring herunder:
- Vi køber miljøcertificerede rengøringsmidler og klude med lang levetid
- Vi sørger for at bruge passende doseringer af rengøringsmidler og forsøger altid at minimere vores forbrug
- Alle vores rengøringsmidler og linned er Svanemærket
- Vores linned bliver vasket ved Textilia grundet deres grønne profil
- Vores mopper og klude bliver leveret af Viima
- Vi opfordrer altid vores gæster til at genbruge så meget som muligt på værelserne
- Vi bruger miljøvenlige sæber fra Meraki på vores badeværelser
inklusion & uddannelse
Social bæredygtighed der kan mærkes
Det er ikke kun den miljømæssige bæredygtighed, vi har fokus på. Vi går også utrolig højt op i, hvordan vores medmennesker har det, og mener, at det er en afgørende faktor for et bæredygtigt og sundt samfund.
Du kan læse mere om vores tiltag i forbindelse med social bæredygtighed herunder:
- Vi har fokus på personalets velfærd og nedslidning
- Vi går højt op i korrekt oplæring af personale
- Vi giver vores personale mulighed for at udvikle sig fagligt såvel som personligt
- Vi har fokus på at bidrage til uddannelsen af elever indenfor forskellige fag og tager meget gerne imod praktikanter på alle vores hoteller
- Vi støtter koncepter, hvor der er fokus på den sociale bæredygtighed. Vi samarbejder eksempelvis med Råt & Godt
certificeringer
Vi stræber efter det bedste
Vi kan med stolthed meddele, at vores hoteller er blevet certificeret med det anerkendte miljømærke kaldet Green Key. Det betyder, at vi opfylder bestemte miljøkrav indenfor en lang række områder.
Derudover har vores hoteller fået tildelt Det Økologiske Spisemærke i Bronze, hvilket betyder, at 30-60% af alle deres råvarer er økologiske.
Du kan se alle vores certificeringer herunder:
- Aalborg Airport Hotel
- Nørre Vosborg
- Scheelsminde
- Pier 5 Hotel
- Peak 12 Hotel
- Villa Provence
- Hotel Royal
- Herman K
- Aalborg Airport Hotel
- Villa Provence
- Peak 12 Hotel
- Pier 5 Hotel
- Villa Provence
- Hotel Royal
- Herman K
ambitiøse målsætninger
Vi vil gøre en forskel
På Bühlmann-hotellerne er vi kommet rigtig langt i forhold til bæredygtighed og grønne løsninger, og det er vi selvfølgelig utrolig stolte over.
Dog er det vigtigt for os at understrege, at bæredygtighed ikke er noget, man nogensinde kommer i mål med. Vi bliver hele tiden ved med at udvikle og forbedre os. Derfor har vi opsat en række ambitiøse målsætninger, som vi hele tiden arbejder henimod:
- Vi fokuserer konstant på nedbringelsen af den samlede CO2 udledning i hele koncernen
- Vi lægger vægt på holdbare og bæredygtige løsninger for fremtidig udvikling