Vaerft Tasting & Events
Eventkalender
Se nedenfor hvilke kommende tastings du kan opleve, og lad din mave bestemme, hvad du skal forkæles med.
Vi tilbyder alle Tastings til kr. 295,00 for 4 smagninger i tidsrummet kl. 19.00-21.00.
Vi planlægger pt. tastings for 2024 og indsætter kalenderen, når denne er på plads.
Rom tasting med skotlander
Oplev lokalt fremstillet & prisvindende rom
Uanset om du allerede er inkarneret romdrikker eller på vej ind i rommens spændende verden, er der lagt op til en både sjov, intensiv og lærerig oplevelse.
Når du hører Skotlander fortælle om historien bag hver rom, får de lækre dråber i glasset en helt ny dimension. Og det er ikke blot historie, det handler om. I får også en unik indsigt i den ædle kunst at destillere rom og i de helt unikke metoder og fremgangsmåder, de benytter hos Skotlander – metoder, der har gjort adskillige af deres forskellige rom til vindere af medaljer. Sågar kåringer som verdens bedste rom!
Hvad I lærer på en romsmagning, vil I huske i lang tid. Og stol trygt på, at det næste glas rom i godt selskab eller i ophøjet ro alene, får en helt ny dimension med den nyerhvervede viden.
Vælg mellem følgende datoer:
- 4. maj
- 8. juni
- 6. juli
Stauning Whisky tasting 11. maj
Smag og lær om dansk Whisky
Når du kommer til whiskeysmagning med det prisbelønnede danske destilleri Stauning Whisky, er der garanteret god stemning, whiskysnak og selvfølgelig smagsprøver på stribe.
Her kan du blandt andet høre historien bag et af Danmarks mest innovative destillerier, Stauning Whisky, når de guider dig gennem historien, pot-stills produktionen og ikke mindst at smage på sortimentet af whisky.
Stauning Whisky er en autentisk og innovativ whisky, der produceres i Stauning ved Skjern i Vestjylland. Hos Stauning Whisky er whisky aldrig bare et produkt, men også en historie. Dét kan smages i hver flaske whisky, hvor noterne af den vilde vestjyske natur og den store kærlighed til de lokale råvarer står tydeligt frem. Alle Stauning Whiskys produkter er gulvmaltet på dansk byg og rug og destilleret på kobber pot-stills – en unik fremstillingsmåde, der giver en enestående smagsoplevelse.
Det, der startede som et passionsprojekt blandt ni whiskyelskende venner, er i dag et internationalt, anerkendt og prisvindende whisky brand.
Læs mere om produkterne og Stauning Whisky her
Glengoyne Whisky tasting 1. juni
Whisky
Kom med til smagning på Skotlands langsomste destilleri – Highland-destilleriet Glengoyne. Glengoynes motto er ”Unhurried”. Selvom verden pt kører med 200 km/h, så holder Glengoyne sig tro til deres unikke metoder og destillationsprocesser fra 1833, som de har udviklet hen over de sidste 200 år. Destilleriet har i de sidste små 20 år haft et stort fokus på ”bæredygtighed” – blandt andet renses al vand der anvendes i produktionen, inden det føres tilbage til naturen i de omgivende vådområder i dalen, hvor destilleriet ligger. Navnet Glengoyne betyder på Gælisk – dalen med de vilde gæs. Gæssene er nu vendt tilbage, efter man sat fokus på bæredygtighed.
Her skal vi smage på en Highland Whisky på 40% som er lagret 30% på first fill sherry-fade og 70% refill ege-fade. Skulle man have lyst at drikke whisky til morgenmad, så har vi typen her. Frisk og rank let whisky med duft af æble, vanille og toffee. Den står perfekt i en whisky highball emed flot maltkarakter elelr også helt alene lige som du vil nyde den.
I denne 12 årige Highland Whisky får vi mere sherry-fad, da 40% er lagret på nye sherry-fade, og 60% på refill ege-fade. 43% alk. giver en rankere whisky og bærer en dejlig krydret duft videre fra fadet, vanilje, abrikos og maltsødme. Eftersmagen byder på brunkager og toffee.
15 år på fade buldrer denne Highland Whisky ind på en elegant facon. Lagring: 20 first fill bourbon–, 25% firskt fill Sherry–og resten 55% på refill ege-fade. 43% alkohol. Duft af frisk hø, malt og tørret frugt med finish af citrus og kanel. Ren smag med et touch af sødme, kandiseret citrusfrugt vanille og æble.
Her kommer den første i en serie på 3 whiskyer – Legacy serien. Denne første hylder Cochrane Cartwright som var managerpå Glengoyne fra 1869 og frem og var manden der introducerede sherry-fade på destilleriet. Derfor er denne lagret 100% på Oloroso Sherryfade. 48% akohol. Næse med toffee, dadler og vaniljesukker. Fyldig smag med flot tilpas sødme. Og elegante vinøse sherrynoter.
Denne whisky er dedikeret til Peter Russell som bakkede op omkring Cartwrights mission for destilleriet med anvendelse af sherry-/bourbon-fade uafhængigt af hvad moden på daværende tid måtte diktere. 48% alk. Lagret på 17% first fill sherry–, 48% first fill bourbon– og slutteligt 35% på ege-fade. Hints af banan, ahornsirup, fersken og kokosnød – som tvistes af lime og mint. Cremet og velafbalanceret, smørbagt æblekage, honning og grøn grape og finish af lette krydderier.
Denne Chapter 3 er inspireret af Sir Arthur John Tedder, som var med til at udforme de regler, man i dag producerer skotsk whisky ud fra. Her er anvendt 22% first fill bourbon-, 32% american sherry-, 8% europæisk sherry- og slutteligt 38% refill sherry- og bourbon-fade. 48% alk. Dybe sherrynoter, ananas, kanel og marmelade og finish af vanille. Luksuriøs fyldighed med rosin, kardemomme o gkandiseret frugt. Blød afrunding med cremet vinøs sherry-stil.
Gin & tonic tasting 29. juni
Smagen af sommer
En Gin & Tonic om sommeren, holder sjælen kølig og humøret varmt!
Kom med og bliv klogere på en all-time favorit; GIN & TONIC.
En sjov og social oplevelse, der kan give dig nye opdagelser – måske finder du din nye favorit af Gin & Tonic denne dag?
Mere info følger, men du kan godt glæde dig!
Tilmelding via mail til Hotelchef Mike Sthyr: Mike@buhlmann.dk og betaling på stedet.
Michters Bourbon tasting 13. april
Bourbon med historie
Kom med når Michters gæster VAERFT med deres historiske Bourbons. Det bliver uden tvivl en smagfuld oplevelse fuld af historie. Du får lov at opleve følgende:
- Michter’s US*1 Bourbon
- Michter’s 10 års Bourbon
- Michter’s US*1 Rye
- Michter’s 10 års Rye
- Samt Michter’s american
Japansk tasting 29. marts
Oplev japanske specialiteter og asiatisk kultur!
Kom og smag, oplev og lær om japansk whiskey, cocktails og izakaya-retter.
Værten er Jesper Skov fra Cocktailkonsortiet og Gregory Hiliton Miller fra Ceramic Adventures. Jesper har været i spiritusbranchen i 13 år og har stor erfaring med cocktails, og Gregory er Japansk antropolog og keramiker, ejer af Toine Gjæstgivergaard.
Jesper vil give en introduktion til japanske cocktails, og Gregory vil præsentere en oversigt over japanske rejser, hoteller, whiskey, sake og ølbryggerier man kan møde på en tur fra Tokyo til Sapporo Japan, efteråret 2023.
Tilmelding via sms til 40475320. Betaling sker via mobilepay til 68437 med teksten “Japansk Cocktails 29.3”.
Samarbejdspartnere
Husk at du på vaerft altid kan nyde godt af...
Livemusik hver fredag
Hver fredag kan du i VAERFT Cocktailbar skyde weekenden i gang på absolut bedste vis med livemusik og fantastiske cocktails.